fredag 10 maj 2013

Turisttätt Rombilder/kuvat  verkstaden verstas

En eftermiddag tog vi tåget från stationen i Pavona in till Rom. Billigt, snabbt och behändigt. Tryggt också eftersom taxichafförerna gasar på som galningar på de smala gatorna. De bara tutar i branta kurvor och man blundar och önskar att ingen kommer emot. 

Det var fruktansvärt hett och verkligen turistätt i Rom. Människomassorna i sig var en sevärdhet. Eftersom jag varit och sevärdhets-turistat staden tidigare gick vi bara en sväng via Spanska trappan och Fontana di Trevi. Sen tog vi en svalkande Spritz Aperoll (orange Camparismakande drink utspädd med skumvin) och pasta i en liten skuggig gränd.

På kvällen besökte vi San Paulo kyrkan i korsningen av Via Nazionale och Via Napoli, bara några kvarter från tågstationen. Där framförde sångare från Nationaloperan i Rom delar ur olika operor, bl a Bizets Carmen, Puccinis La Boheme, Mozarts Figaros bröllop. (programmet för detta hittar du genom att klicka på länken ovan och söka på conserts Opera recital, Enchanting Opera Arias). Rofyllt och vackert för både örat och ögat. 
bilder/kuvat verkstaden verstas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar