söndag 22 januari 2012

Muija

bild/kuva verkstaden verstas

Gjorde ett annat fynd igår också, en reaklänning från Marimekko. Älskar Muija mönstret i svart-vitt. Färgerna är nya, men mönstret gjorde Maija Isola redan 1969. Hon var begåvad, över 500 av hennes mönster blev upptryckta till tyger för just Marimekko. 

Har även Muija som vaxduk på matsalsbordet. Lika vackert som klänning som bordsduk. Det var så hela Marimekkos historia började 1951. Med en modevisning som egentligen skulle visa upp och sälja inredningstyger, inte klänningarna modellerna bar. Men det blev en succé som bara fortsätter ännu i denna dag. Marimekko firade just 60-års jubileum. Vi hade turen att få jubileumsutställningen till vår lilla stad!Tässä eilinen alelöytö, Marimekon Muija-mekko. Marimekon lahjakas Maija Isola suunnitteli Muija kuosin jo 1969 mutta musta-valkoinen väritys on uusi. Samaa Muijaa minulla on myös vahakankaana pöydällä.1 kommentar:

  1. Oj, va härlig den är!! Jag har just köpt Muija-tyg. Tänkte sy en liten klänning till lilla Judit:) Jätteroligt att du har hittat min blog och jag din <3

    SvaraRadera