bilder/kuvat verkstaden verstas |
Körde till närmaste stad för att köpa renkött och trillade in på två loppisar. Hittade en fin läderväska för en tia. Efter lite olivolje- och bivaxbehandling är jag helnöjd med mitt FYND.
Av renköttet blev det renskav. Enkelt och gott. Köttet bryns i smör och kryddas med salt och svartpeppar. Över hälls vatten och öl och så får det puttra under lock. Serveras med potatismos, saltgurka och lingonsylt.
Kävin lähimmässä kaupungissa ostamassa poronlihaa. Samalla matkalla löytyi tämä laukku kympillä kirppikseltä. Käsittelin kuluneen pinnan oliiviöljyllä ja mehiläisvahalla. LÖYTÖ.
Poronlihasta tein poronkäristystä. Helppoa ja hyvää. Lihat ruskistetaan voissa ja maustetaan suolalla ja mustapippurilla. Päälle kaadetaan vettä ja olutta ja annetaan hautua kannen alla. Lisukkeeksi perunamuusia, suolakurkkua ja puolukkahilloa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar